maanantai 28. tammikuuta 2013

Aivojumppaa (BrainGym) koulupäivään

Educa-tuomisenani (=opetusalan messut) alan kokeilemaan aivojumppaa 3-4 luokassa.


Brain Gym -aivojumppa on liikuntainterventio, jonka tarkoituksena on tehostaa aivojen toimintaa sekä kehon ja aivojen välistä yhteistyötä erilaisissa tehtävissä. Brain Gym on kehittäjänsä Paul Dennisonin ja hänen vaimonsa Gail Dennisonin omistama tavaramerkki sekä soveltavan kinesiologian piiriin kuuluvan oppimiskinesiologian (Educational Kinesiology/Edu-K) tunnetuin menetelmä.



Oppimiskinesiologian mukaan aivojumppaliikkeet parantavat keskittymiskykyä, kehittävät itseluottamusta, rauhoittavat ylivilkkaita lapsia, auttavat oppimisvaikeuksissa ja lieventävät stressiä. Harjoitukset auttavat myös kommunikoinnissa, organisoinnissa ja tarkkaavaisuudessa. Niiden avulla voidaan tehostaa näkemistä ja kuulemista sekä parantaa lukemista, kirjoittamista, muistamista ja fyysisiä toimintoja.[1]

(Wikipedia)
Katsi lisää seuraavasta linkistä. Netistä löytyy myös paljon videopätkiä, joissa valotetaan liikkeitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Brain_Gym_-aivojumppa


Liikkeiden tekemisen lisäksi Brain Gym -aivojumpalle on ominaista veden juominen.
OPPILAAT OVATKIN OLLEET HYVIÄ VEDEN JUOJIA LUOKASSANI, MUTTA NYT SAA TUODA OMAN MUOVI TAI METALLIMUKIN KOULUUN. MUKISTA VOI JUODA VAPAASTI VETTÄ OPPITUNTIEN AIKANA.Olemme sopineet käytännölle yhteiset säännöt.

 MUKI TUODAAN KOTIIN PERJANTAISIN PESUUN.
JOS "HOMMA" EI SUJU SOPIMIEMME SÄÄNTÖJEN MUKAAN, KYSEISELTÄ OPPILAALTA LOPPUU TÄMÄ VEDENJUONTIOIKEUS OPPITUNTIEN AIKANA.

Virkein aivoin oppii ja jaksaa.
t. Katariina


Ei kommentteja: