Rahulan koulu rules-yhdessä tekeminen oli JET-koulutuksessani kehittämisprojektini nimi ja nyt siitä on valmistunut jo loppuraporttikin. Toki yhdessä tekeminen kylällä jatkuu ja olemmekin jo pitäneet kaksi yhteistyötä lisäävää palaveria tänä syksynä; neuvottelukunta ja ITU kokoontuivat miettimään uusia yhteistyömuotoja ja Rahula-salin käyttäjät miettivät yhteisiä salinkäyttösääntöjä ja liikuntavälinevaraston uudelleen järjestämistä.
Valmennusohjelmilla välineitä parempaantuottavuuteen ja asiakashyötyyn
Mikkelin kaupungilla toteutetut kaksi laajaa valmennusohjelmaa, Innovaatiojohtaja ja Palveluosaaja, päättyivät loppuseminaariin joka pidettiin 19.11.2011 kaupungintalolla. Päättyneiden ohjelmien arviointi osoittaa, että ohjelmissa onnistuttiin hyvin. Valmennettavilta saatu palaute oli hyvää, keskiarvon ollessa noin neljä asteikolla 1-5. Erityisen hyvinä valmennettavat pitivät kouluttajien ammattitaitoa, valmennusmateriaaleja ja –menetelmiä. Myös valmennuksia koordinoinut yhteyshenkilö Aspectum Oy:stä keräsi kiitosta osallistujilta.
Valmennusohjelmissa kehitettiin uusia toimintatapoja, tapoja kohdata ja osallistaa asiakkaita sekä johtaa kuntatyötä entistä tuottavammaksi. Monet valmennusohjelmissa syntyneet uudistetut toimintatavat on jo viety käytäntöön.
Valmennusohjelmat ovat osa kaupungin strategista uudistamista ja valtuuston tahtotilan toteuttamista. Kaupunki on halunnut painottaa yksittäisten kehittämistoimenpiteiden sijaan laajempia, pitkäjänteisiä kehittämisprosesseja. Nyt päättyneet kaksi valmennusohjelmaa saavatkin jatkoa ja käynnistymässä on seudulliseen sosiaali- ja terveystoimeen kohdentuva Palveluosaaja II ja neljäs johtamisen erikoisammattitutkintoon tähtäävä valmennus. Näissäkin valmennuksissa painotetaan kaupungin parempaa tuottavuutta, asiakashyötyä, henkilöstötyytyväisyyttä ja mainekuvaa. Valmennusohjelmissa käyttöönotettua ohjausryhmätyöskentelyä jatketaan ohjelmien hyötyjen ja tuloksellisuuden varmistamiseksi. (lähde: Mikkelin kaulungin nettisivut)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti