keskiviikko 11. elokuuta 2010

LASTEN SANATAIDEPAJA

”Noita nielaisi napin.
Koira kaatoi korin.
Poro pomputti palloja.
Tiikeri toitotti torvea.
Muurahainen mäkeä mönki
ja varis viulua voiteli.
Siili sientä sätti.
Ja villisika voitti.”

- Aleksi Manninen


Kehittele oma supersankari, lurittele loruja, kauhistuta kummitusjutuilla
- mukaan tarvitset vain mielikuvitusta!

Lukemisesta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille 3.-4.-luokkalaisille suunnattu Sanataidepaja starttaa jälleen! Pajassa leikitellään kielellä ja mielikuvituksella teematuokioiden sekä erilaisten muiden kielellisten harjoitusten kautta kirjoittaen erilaisia lyhyitä tekstejä: runoja, tarinoita, lauluja, satuja, juttuja.
Tavoitteena on antaa lapselle rohkeutta kirjoittaa vapaasti ja ennakkoluulottomasti sekä julkaista heidän kirjoituksiaan paikallisissa lehdissä ja netissä.

Kirjoitustaitoa tai lukukokemusta ei tässä pajassa mitata: jokainen voi tulla omana itsenään, omine käsialoineen ja joko kirjatoukkana tai vain muutaman kirjan lukeneena. Perinteisen käsin kirjoittamisen lisäksi harjoitellaan kirjoittamaan koneella ja valmistamaan pieni kirja.
Puolitoistatuntisen pajan aikana sanataiteillaan Lähemäen koulun tiloissa hyödyntäen sen omaa kirjastoa sekä Lähemäen kirjastoa . Puolessa välissä pajaa annetaan aivojen levähtää evästauon ajan, ja pajakerta päätetään rauhalliseen lopetukseen.

Paja kokoontuu ensimmäisen kerran 19.8. kello 14.30 ja siitä eteenpäin joka torstai tuohon samaan aikaan. Ohjaajana toimii kirjailija Helena Waris.
Sanataidepajan hinta on koko lukuvuodelta 40e ja sisältää opetuksen, kaiken tarvittavan materiaalin sekä vakuutuksen.

Voit kysellä lisätietoja ja ilmoittautua pajaan sähköpostilla Anne Leinoselle osoitteeseen anne.leinonen@surffi.fi tai puhelimitse numeroon 040 7430679. HUOM! Ilmoittautumiset 18.8. mennessä. Mainitse ilmoittautuessasi oppilaan nimi, huoltajan nimi, puhelinnumerosi, katuosoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi. Ole nopea, sillä pajaan mahtuu 16 vikkelintä ilmoittautujaa! Minimiosallistujamäärä on 10 lasta.

Pajan järjestävät Mikkelin Kirjoittajat, Mikkelin kaupungin sivistystoimi sekä kulttuuri-, kirjasto- ja koulutuspalvelut.
Toimintaa tukevat Lähemäen koulu sekä Lähemäen kirjasto.

Ei kommentteja: