tiistai 16. helmikuuta 2010

KULTTUURIPOLKU 3. LUOKKALAISILLE

KULTTUURIPOLKU 3. LUOKKALAISILLE

3. luokkalaiset menevät kulttuuripolun merkeissä Mikaeliin katsomaan 7.4.2010 Peppi Pitkätossu -esitystä. Kuljetusjärjestelyistä läheteteään myöhemmin aikataulu.


Teatteriesitystä edeltää näyttelijä Ilkka Korhosen vierailut kouluilla.
Lähtökohtana esityspaikalle; joko iso luokkahuone, tai auditorio, mikäli sellainen löytyy. Tärkeintä on, että kaikille on istumapaikka ja hyvä näkyvyys ja kuuluvuus

Idea: käsikirjoituksesta valmiiksi esitykseksi. Näyttelijä Ilkka Korhonen kertoo kuinka huikea matka on ideasta valmiiksi esitykseksi. Tarkoituksena on havainnollistaa oppilaille kuinka valtava ihmismäärä on vaikuttamassa esityksen saattamisessa lopulliseen muotoonsa.

2. Ennakko: Oheisena Peppi Pitkätossun teksti opettajille. Oppilaat voi valita mieleisensä lähestymistavan tekstiin perehtymiseen; miten tekisimme tämän itse? => millainen lavastus, millaiset puvut, millaisia hahmoja, mitä tavaroita tarvitaan, tuodaanko näyttämölle oikea hevonen, entäs apina.. => Ilkka ja oppilaat keskustelevat näytelmän synnystä ja pysähtyvät aihealueittain vaihtamaan ajatuksia. Oppilaat voivat halutessaan piirtää lavastuksia, pukuja, hahmoja, jne. lukemansa perusteella, tai sitten vaan kirjata ylös asioita joista he haluaisivat näyttelijän kanssa keskustella. Pidetään tällä sektorilla mieli mahdollisimman avoinna..

3. Näyttelijä Ilkka Korhonen siis esittelee näytelmän valmistusprosessia Peppi Pitkätossun kontekstissa ja käy napakasti läpi miten esitys valmistuu ja kuinka huikeasti ihmisiä tarvitaan valmiin esityksen aikaan saamiseksi.

4. Pyritään pitämään esitys noin 45 – 60 min. mittaisena


Liittenä vierailuaikataulu kouluittain.
Pienillä kouluilla tähän vierailuun voi osallistua muitakin vuosiluokkia, katsojia max n. 20 oppilasta.






Ystävällisin terveisin
 
Helinä Hyytiäinen
Mikkelin kaupunki/Sivistystoimi
Postitusosoite: PL 206,50101 Mikkeli
Käyntiosoite: Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli
Puh. (015) 1943012, fax: (015) 1943009
E-mail: helina.hyytiainen@mikkeli.fi
 

Ei kommentteja: