sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Mikkelissä aloitetaan lasten Sanataidepaja

Mikkelissä aloitetaan lasten Sanataidepaja.

Kyseessä on uusi palvelutoiminta jossa tavoite on tarjota uutta kulttuurisisältöä lapsille. Pajassa kirjoitetaan lyhyitä tekstejä: runoja, tarinoita, satuja, juttuja. Opetellaan henkilökuvausta, keksitään mielikuvitushahmoja ja nautitaan mielikuvituksen leikistä. Tavoitteena on oppilaiden tekstien julkaiseminen netissä ja paikallisissa lehdissä. Pajassa keskitytään iloitsemaan sanoilla leikittelystä, tarinoinnista ja yhdessä tekemisestä. Kirjoitustaitoa ei vaadita eikä mitata, käsiala on jokaisen itsensä näköinen: tikkua, kaunoa, tekstausta tai harakanvarvasta. Pajassa pääsee myös lukuvuoden aikana kirjoittamaan tietokoneella ja tekemään pienen kirjan.

Pajan kesto on puolitoista tuntia, ja se rakentuu lämmittelyleikkien, teemasisältöjen ja rauhoittavan lopetuksen varaan. Paja hyödyntää Lähemäen koulun omaa kirjastoa sekä Lähemäen kirjastoa.

Toimintaan yhdistyy jouhevasti myös mielekkään tekemisen tarjoaminen koulupäivän jälkeen sekä koulutilojen monipuolinen käyttö muuhunkin toimintaan. Pitempiaikainen tavoite on saada Mikkelin kaupunkiin sanataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille.



Sanataide antaa kielestä, kirjoittamisesta ja lukemisesta kiinnostuneille lapsille mahdollisuuden kehittää ja syventää kirjallista harrastusta. Sanataidepajan tavoitteena on kielellisen ilmaisun ja mielikuvituksen rikastuttaminen. Kirjoittamisen ja kirjallisuudentuntemuksen avulla kehitetään ajattelutaitoja ja eläytymiskykyä, laajennetaan ilmaisuvaroja ja autetaan etsimään persoonallista ilmaisua ja vahvistetaan lapsen identiteettiä.



Toiminnassa yhdistyvät vahvasti poikkihallinnollisuus, kolmannen sektorin aktivoiminen että yksityisen palveluntuottajan yhteistyö.



Sanataidepajassa tullaan kuulemaan lasten ääntä. Kaupungin strategian mukaisesti tulemme keräämään käyttäjälähtöisiä palautteita jokaiselta pajakerralta.



Paja on kohdennettu 3-4 luokan oppilaille ja se järjestetään torstaisin klo 14.30-16 Lähemäen koululla lukukauden aikana kouluopetusviikkoina. Paja alkaa 24.9.2009 ja päättyy 6.5.2010.
Pajaan otetaan maksimissaan 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mimini pajan toteutumiseen on 10 osallistujaa.Kurssin vetäjänä sanataideohjaaja Noora Tähtinen. Kurssin hinta koko lukuvuodelta 40 euroa. Kurssimaksu pitää sisällään opetuksen, materiaalit ja vakuutuksen.
Sitovat ilmoittautumiset 18.9 mennessä Sari Järnille joko sähköpostitse osoitteeseen spjarn@gmail.com tai puhelimitse arki-iltaisin klo 17-18 puh. 050 9114750.Ilmoita osallistujan nimi, huoltajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti.

Lisätietoja opetuksen sisällöstä: Anne Leinonen 044 2157571 anne.leinonen@surffi.fi tai Noora Tähtinen 044 557 7716noora.tahtinen@pp.inet.fi

Lisätietoja pajasta löytyy Mikkelin kaupungin nettisivuilta www.mikkeli.fi/ajankohtaista

Ei kommentteja: